Filorga

Vandaag deel ik een review over 3 producten van het Franse merk Filorga.

  • Time Filler (dagcrème)
  • Sleep & Peel (nachtcreme)
  • Optim Eyes (oogcrème)

Aangezien ik geen 24 meer ben en de korte nachten, i.v.m. kinderen, steeds zichtbaarder worden, is een dag-, nacht- en oogcreme voor mij een echte MUSTHAVE. Steeds ben ik op zoek naar de optimale combinatie in dag-, nacht- en oogcrème. Voor mij persoonlijk is dit altijd een leuke uitdaging. Niet alleen spelen de verschillende seizoenen mee (zomer, winter), maar ook na mijn zwangerschappen heb ik gemerkt dat mijn huid een extra ‘umpf’ nodig heeft.

Eerst even over Filorga;

Filorga is een Frans merk, volledig gericht op huidveroudering. Ondanks dat het nog niet heel bekend is in Nederland, bestaat Filorga sinds begin jaren ‘70. De producten worden opgebouwd door een combinatie van hyalonzuren, welke herstellend, wondhelend en hydraterend werken en een revitaliserende mix van 55 ingredienten! De oorzaak en gevolg van huidveroudering zouden hiermee tegengegaan worden. Botox in een potje wordt ook wel eens gezegd.

Al deze beloftes schreeuwden natuurlijk om een grote test. De producten gebruik ik nu ruim 2 maanden, dus de hoogste tijd om jullie van een objectieve review te voorzien.

Time Filler (dagcrème)

Allereerst is de verpakking ( het potje) een lust voor het oog. Een matglazen pot met zwarte letters en witte draaideksel. Na openen komt direct de geur van de crème je tegemoet. Al is geur heel persoonlijk, vind ik dit echt een fijn luchtje welke je even ruikt na gebruik maar niet de hele dag om je heen blijft hangen. De structuur van de crème is heel licht, bijna waterig. Het product smeert lekker uit, trekt goed in en voelt daarna ook absoluut niet plakkerig. De crème zou binnen een aantal dagen al fronsrimpels verminderen en de huid elastischer en stralender maken. Of ik dat verschil na 3 dagen merkte kan ik niet zeggen, maar mijn huid voelt enorm fijn, inderdaad lijkt het elastischer maar zeker stralender. Nu we in hartje winter zijn aangekomen merk ik wel dat deze crème het voor mij prachtig doet in de zomer maar voor de winter heb ik een meer hydraterende crème nodig.

Sleep & Peel ( nachtcrème)

Deze crème stond heel hoog op mijn verlanglijstje, want wat een beloftes!

‘Hydraterend en antioxiderend in combinatie met verschillende zuren welke gecontroleerd exfoliatie garanderen’!

De verpakking van deze crème is exact gelijk aan de Time Filler, de geur daarentegen vind ik minder lekker. Ik vind er een iets chemisch luchtje aanhangen, maar niet storend. De crème kan wat prikken wanneer het net is aangebracht, maar binnen 20 seconden is dat geheel verdwenen. Ook deze crème is zeer licht van structuur, smeert heel fijn uit en plakt absoluut niet. ’s Morgens voelt mijn huid ongelooflijk zacht en veerkrachtig aan en ziet er stralender uit! Dit is zeker een product wat tot één van mijn favorieten behoort!

Optim-Eyes

Deze crème wordt voorzien van een aantal mooie beloftes. Het zou de wallen tegengaan, donkere cirkels verminderen en rimpels (droogtelijntjes) reduceren.

Aangezien ik alle 3 de componenten bevat, moest ik deze oogcrème proberen. De verpakking van de oogcrème vind ik enorm fijn en hygiënisch. Door middel van een pompje breng je een speldenknop aan op je vinger en klopt dit zachtjes in rond je ogen. De geur (al is dit heel persoonlijk) vind ik erg prettig. Niet te ste rk maar wel geparfumeerd. Voor mij echt prima. Qua ingrediënten is deze crème een enorme boost, de ingredientenlijst is namelijk eindeloos ;-). Ik vraag me wel een beetje af of al deze ingrediënten noodzakelijk zijn, maar er zullen er vast een aantal op juiste wijze dienst doen. Na 2 maanden kan ik niet echt zeggen dat mijn wallen erdoor verminderen of dat de donkere cirkels gereduceerd zijn, maar mijn droogtelijntjes en kraaienpootjes onder mijn ogen lijken wel echt verminderd! De crème is ongelooflijk licht van structuur, trekt snel in en geeft geen plakkerig gevoel na het aanbrengen. Zowel ’s morgens als ’s avonds gebruik ik deze crème en nog steeds heb ik veel plezier van mijn potje. Het is geen goedkoop product, maar als je kijkt hoelang je met 1 pompje doet valt de prijs wel weer mee.

Voor mij zeker een product wat ik vaker aan zal schaffen!

Al met al ben ik een groot fan geworden van Filorga en kan niet wachten meer producten te testen. Heb jij al eens een product van Filorga geprobeerd? Ik ben heel benieuwd of het voor jou een beautylike is J

De producten zijn exclusief te koop bij ICI Paris www.iciparisxl.nl

❖ Optim-Eyes 15ml € 37,33
❖ Time Filler 50ml € 54,74
❖ Sleep & Peel 50ml € 51,36

* If you like to read this review in English, please let me know and I will provide you with an English version.

Carlijn ter Braak