Schwarzkopf GLISS KUR hair repair oil elixer

Gezonde, glanzende en zachte haren zijn voor mij een absolute must. Geregeld probeer ik dan ook nieuwe haarmaskers uit. Zo ook die van Schwarzkopf. Op aanraden van een vriendin heb ik dit haarmasker gekocht, gebruikt en kritisch getest. Het potje is bijna op, dus hoog tijd voor mijn review!

Het product beloofd een ultimate oil elixer voor overbelast haar te zijn, die voedt, versterkt en beschadigingen hersteld. Een anti-hairbreakage masker met vloeibare keratine die na 1 minuut zijn werk zou doen. Daar hou ik van, een timesaver!

Ik ben altijd erg voorzichtig met mijn haar, ondanks dat ik highlights heb (gekleurd is) ziet mijn haar er gezond uit. Even afgezien van de haren die met regelmaat uit mijn hoofd getrokken worden door mijn 6 maanden oude zoon. Maar ook mijn laatste zwangerschap heeft de nodige sporen achtergelaten, met name behoorlijke haaruitval. Extra verzorging voor mijn haar was geen overbodige luxe, dus dit masker wilde ik zeker proberen.

Toen ik de pot open maakte zag ik een romig, vol product. De geur vind ik persoonlijk iets minder lekker, maar daar laat ik niet gauw een product op afketsen. Na mijn gebruikelijke shampoo en conditioner routine, heb ik een royale klodder op mijn haar en hoofdhuid aangebracht en ingemasseerd. Het masker heb ik een aantal minuten laten intrekken en daarna goed uitgespoeld. Het resultaat mocht er zijn! Mijn haar voelde echt sterker, gladder en glanzender. Of ik nu echt kan zeggen dat het de haarbreuk vermindert, nee. Maar wellicht ben ik ook geen goed proefkonijn met al die hormonen nog in mijn lijf.

Na het föhnen zag en voelde ik echt een enorm verschil. Mijn haar had echt een coating gekregen die heel fijn aanvoelde. Helaas is dat gevoel, één wasbeurt later, wel weer weg. Het product gebruik ik 1 a 2 keer per week, maar de pot geeft aan dat het 2 tot 3 keer per week gebruikt moet worden voor een optimaal resultaat. Voor mij betekent dat het een standaard onderdeel van mijn wasroutine moet worden en dat is niet altijd haalbaar. Maar ik kan me zeker voorstellen als je dit aan iedere wasbeurt toevoegd, dat je haar het meest optimaal aanvoelt.

De gouden pot met zwarte draaideksel bevat 200ML product. Er zit o.a. ook parfum, parabenen en sulfaten in, maar het heeft mij absoluut niet geïrriteerd terwijl ik wel een gevoelige hoofdhuid heb. Hieronder nog even een foto van de ingrediëntenlijst.

ingredienten Gliss kUr

Je betaalt voor 200ML € 7,99. De lijn van GLISS KUR is bij de meeste drogisterijen verkrijgbaar.

Ik ben zeker niet ontevreden maar wel kritisch en dus ga ik verder op zoek naar andere haarmaskers. Wel erg benieuwd of jij dit product al eens gebruikt hebt en of het voor jou wel of geen beautylike is?

XoXo

Carlijn ter Braak

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *