BB (Blemish Balm) Cream of Foundation? Wat gebruik je nu?

Inmiddels zijn er vele producten verkrijgbaar om je gezicht meer kleur en dekking te geven, tevens te voeden en beschermen. Er zijn al zoveel foundations (vloeibaar, poeder), getinte dagcrèmes en BB/ CC creams. Ik vind het absoluut onhaalbaar om alles maar te proberen, dus lang leve reviews! Maar waar ga je nou voor?

Dit is voor velen, en ook voor mij, een ‘probleem’. Het is eigenlijk net waar je behoefte aan hebt. Wil je een tintje inclusief de voedende en beschermende factor of is alleen dekking voor jou voldoende omdat je al een hele goede dagcrème hebt? Heb je vaak te maken met tijdnood en kan je dus niet een volledige foundation routine ’s morgens vroeg uitvoeren?

Ik heb al zoveel producten getest, maar nog niet de BB cream gevonden waar ik echt helemaal blij van wordt.

Wat doet een BB cream eigenlijk?

Dit is eigenlijk nagenoeg gelijk aan een getinte dagcrème, al moet ik zeggen dat ik de meeste BB creams dekkender vindt dan een dagcrème. Het voedt je huid en geeft je tevens een kleurtje mee. Vaak zit er ook een beschermingsfactor in. Een BB cream kan je ook gebruiken als primer, maar persoonlijk gebruik ik daar liever andere producten voor. In principe hoef je na de BB cream geen foundation meer te gebruiken.

Wat doet Foundation dan?

Foundation heeft als hoofddoel je huid egaler en dekkender te maken, maar bevat niet de voedende en beschermende bestanddelen die een BB cream of getinte dagcreme wel hebben. Je kunt er dus vanuit gaan dat je Foundation altijd in combinatie met een dagcrème (beschermingsfactor) moet gebruiken. Wil je dit niet, dan is wellicht een BB cream wat voor jou.

CC crèmes en GG crèmes?

Jaja, ook deze varianten zijn ontstaan, maar wat is nu het verschil ten opzichte van een BBcream? CCcreams (Color Correcting of Color Control) en GGcream (Genius Glow). Eigenlijk zijn deze producten nagenoeg gelijk aan een BBcream, maar de CC variant corrigeert je eigen huidskleur en de GG variant is een BBcream inclusief Bronzer.

Ik ben geen over het algemeen geen BBcream liefhebber. Dit zit hem voornamelijk in het feit dat de meeste BB creams maar een beperkt kleurenpalet bezitten. Light, Medium of Dark zijn vaak de keuzes. Uiteraard kan je mengen, maar dit doe je volgens mij alleen als je de perfecte BB cream gevonden hebt. En ik vind, ondanks dat een BBcream werkt als een primer, dat het onvoldoende doet voor mijn fijne lijntjes, oneffenheden en poriën. Sterker nog, met de BB creams die ik hier heb getest, had ik het idee dat ze juist nog meer zichtbaar werden. Iets waar ik zeker niet blij van werd.

Omdat ik echt een foundation girl ben (ik houd van een licht (waterig) product in plaats van een crèmige substantie), maar ik wel een BB cream wilde proberen heb ik 2 soorten BB creams bij de Drogisterij gekocht om de proef op de som te nemen.

Zie http://www.beautylikes.nl/?p=295 de review

 

 

Carlijn ter Braak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *