SHIMMER OOGSCHADUW PALETTE van Boozyshop Cosmetics

Volgens mij is het inmiddels wel helder dat ik helemaal gek ben van oogschaduwpalettes. De mooiste exemplaren kan ik dan ook niet laten liggen, al blijf ik altijd kritisch kijken naar de verschillende kleuren en finishes die het palette bevat. Want veel van het zelfde is niks voor mij, hoe mooi en leuk een palette of de verpakking er dan ook uit ziet. Zo kwam ik het palette van Boozyshop Cosmetics tegen. Ik moet eerlijk bekennen dat ik het palette al vaker had gezien, alleen ik heb al zo veel oogschaduwpalettes. Maar het feit dat hij nu in de sale was heeft me over de streep getrokken en heb ik deze beauty gekocht.

DSC_0924Het Shimmerpalette werd, iets later i.v.m. Koningsdag, keurig geleverd door Boozyshop (of eigenlijk PostNL). De levering, verpakking plus persoonlijke boodschap van Boozyshop vind ik helemaal top. Goed begin zou je denken :). Het palette bevat 88 (WHAT?!) kleuren inclusief een spiegeltje en 2 applicators. Ik moet zeggen dat ik geen fan ben van de applicators, maar die zie ik als bonus. Persoonlijk gebruik ik liever mijn kwasten. De oogschaduws zijn verpakt in een zwarte doos, welke sluit met een soort van kliksysteem. Qua afmetingen ongeveer 25x15x1. Het is een ‘shimmer’ palette, dus eigenlijk alle kleuren hebben een hele fijne glitter of metallic finish. Niet tè overheersend, maar wel echt aanwezig. Toch constateer ik ook een paar kleuren die bijna ‘matte’ ogen, maar dan heb ik het over misschien 5 kleuren op de 88. Dikke prima dus!

DSC_0926Als je me een beetje kent, dan weet je dat ik nooit lang kan wachten met het uitproberen van dit soort paletten. Dus diezelfde dag heb ik mijn ooglook geheel in het Shimmer Palette gestoken. Wat me direct opviel is dat de oogschaduws behoorlijk poederig zijn, ikzelf heb daar geen moeite mee als ze maar goed gepigmenteerd zijn. Wel is het even goed opletten dat je je kwasten goed afklopt voor je de kleuren aanbrengt, anders heb je een behoorlijke kans op uitval op je wangen. Maar wat een pigment! Ik heb niet van alle 88 kleuren swatches gemaakt, maar 1 slide in de oogschaduw was voldoende voor de mooie, heldere swatch. Zie de foto hieronder.

simmer3Qua kleursamenstelling heb je behoorlijk veel keuze, met voldoende variatie. Al zitten er wel wat kleuren bij die veel op elkaar lijken, maar gezien de hoeveelheid kleur, het pigment en de prijs, klaag ik absoluut niet!

Hieronder een foto van de ingredienten, zoals je al snel kan zien tref je in deze oogschaduws wel parabenen aan. Voor mij persoonlijk nooit een probleem.

shimmer2Echte nadelen zie ik niet, wellicht is het minder fijn dat de oogschaduws heel poederig zijn en de 2 applicators die ik persoonlijk niet gebruik. Maar zoals ik al aangaf, de hoeveelheid en verschillende kleuren, de pigmentatie en dan nog de prijs, is het voor mij een dikke beautylike!

Exclusief BTW (21%), heb ik € 12,95 betaald voor deze 88 kleuren. Het palette is uiteraard verkrijgbaar bij Boozyshop.

Carlijn ter Braak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *