LA Splash Cosmetics liquid lipsticks in Lollipop & Ariel


Hi Beauties!

Vandaag wil ik mijn review met jullie delen over de liquid lipsticks van LA Splash. Ik heb hier 2 kleuren van gekocht en hoog tijd voor een artikel hierover!

lasplash 2Eerst even wat info over LA Splash Cosmetics;

LA Splash Cosmetics is in 2001 opgericht in LA, Californië maar als divisie van Jon Davler. In 1996 was LA Splash al geregistreerd in America. Hun main goal (net als veel andere merken) is het maken van hoogwaardige, kleurrijke kwalitatief-hoge Make-Up voor de trendy, hippe & fashion forward klant.

En inderdaad, de kleuren van o.a. de lippies van LA Splash Cosmetics zijn werkelijk prachtig, een ruim assortiment en echt voor ieder wat wils. Hierin zijn ze dubbel en dwars geslaagd als het over kleurrijk gaat. Persoonlijk vind ik ze hierin ook echt onderscheidend, want de kleurenranges zijn een plaatje op zich. Dat ze ook nog eens waterproof zijn, maakte dat ik dit product dolgraag wilde proberen. Dus was erg benieuwd wat deze lipsticks voor mij konden doen.

De 2 kleuren die ik heb gekocht zijn;

la6

 • Lipcouture ‘Lollipop’
 • Studio Shine Lip Lustre ‘Ariel

 

Lipcouture ‘Lollipop’

lip_couture_shades2Maar liefst 19 kleuren van de lip couture range. Op het voorbeeld (want ik heb het besteld via Internet), leek de kleur meer rood/koraalroze, maar het is een echte, bijna Barbie-roze kleur. Helaas niet mijn kleur. Natuurlijk ben ik meteen gaan smeren en de kleur is echt AWESOME! Zeker in de zomer een hele fijne kleur. De applicator, welke gelijk is aan een lipgloss, werkt heel prettig en precies. De geur vind ik niet lekker, maar dit is na het aanbrengen en drogen vrijwel direct weg. Dit product is ook een waterproof product en droogt mat op, maar tijdens het aanbrengen is het een grote, plakkerige bende ;-). Dit duurt max een minuut en dan is het weg.

Lip Lustre ‘Ariel’

PrintHiervan zijn 12 kleuren beschikbaar, allemaal echt anders maar meer van het donkere dan de natureltinten. De kleuren hebben een matte finish en zijn ook waterproof. Qua kleur komt deze kleur ook goed overeen met het voorbeeld op internet. Lekker fel en zomers, maar niet overdreven. Ook aan deze lipstick zit een luchtje die ik niet fijn vind, maar gelukkig blijft deze geur maar heel kort hangen. Ook hier geldt plaklippies na het aanbrengen. Na het drogen is het plakgehalte en de geur wel weg. Dit product heeft een zelfde soort applicator als een lipgloss maar werkt heel precies. Erg fijn dus!

Even wat over de ingredienten:

C10-12 Alcane/cycloalkane, Trimethylsiloxysilicate, Dimethicone, Silica Dimethyl Silyate, Quaternium-18 Bentonite, Propylparaben.

May contain: CI 77019, CI 77891, CI 15850, CI 45410, CI 77492, CI 77499, CI 77491

Beiden producten bevatten parabenen en siliconen. Vind ik niet erg, maar ik merk in mijn omgeving dat de vraag naar ‘biologische’ Make-Up sterk in opkomst is. Er staat op de ingredienten lijst dat er bepaalde nummers in kunnen zitten. Dit heeft te maken met de pigment kleur, bijvoorbeeld; een blauwe lipstick heeft dan niet de rode pigment kleur (CI 15850). Het staat wat vreemd op het ingredienten overzicht, maar er zit dus wel logica achter. Al die nummers zijn natuurlijk glashelder voor ons ;-), dus hieronder zijn ze nog eens opgesomd.

 • CI 77019: zorgt voor hechting en glans (bv de kleur Althena)
 • CI 77891: TITANIUM DIOXIDE: een natuurlijk oxide van titaan, algemeen gebruikt als pigment.
 • CI15850: wordt gebruikt als pigment voor de rode kleur
 • CI 45410: wordt gebruikt als pigment voor de rode kleur
 • CI 77491/ CI 77492/ CI 77499: IJzeroxide; natuurlijke grondstoffen gemaakt van gezuiverde en geoxideerd ijzer variërend in de kleuren van geel, naar rood, bruin, zwart.

Mijn conclusie

Volgens mij ben ik de enige, maar dit is echt geen product voor mij. Het waterproof gehalte vind ik echt enorm tegenvallen. Dan doen de 24H van Maybelline veel beter hun werk (zie HIER mijn review). Ik voel de lipstick heel duidelijk zitten, daarnaast voelen je lippen echt extreem droog aan. Het grootste nadeel is dat de kreukels van je lippen er heel zichtbaar doorkomen ook al heb je geen droge lippen. Ondanks dat je ze flink dicht hebt gesmeerd. Na een lunch moet je echt bijwerken en dat valt nog niet mee. Het mooiste is om het restant product er eerst af te halen, alvorens je er nieuwe opsmeert. Dit betekent dat je vettige makeup remover in je tas moet hebben (zelf gebruik ik dan de Clinique ‘take the day off’ makeup remover) anders boen je je een ongeluk. Ik heb geprobeerd het droge te voorkomen door mijn lippen of voor het aanbrengen of erna vettig te maken, maar zonder succes. Als ik mijn lipbalsem na de liquid lipstick aanbracht, is het waterproof effect ook volledig weg en geef je overal af. 1 Laag is voldoende voor deze lipsticks, maar toch kan het een streperige indruk geven van een niet volledige dekking. Zodra je blijft smeren krijg je sowieso vegen. Maar dit zie ik ook al bij een enkele laag. Geen makkelijk product! Ik houd van een goede dekking en dit product is voor mij toch een beetje weird.

Hieronder een foto van de kleur Lollipop vlak na het aanbrengen en 10 minuten later. Ik weet niet of je het goed kan zien, maar er zijn duidelijk cracks opgetreden en zelfs wat vlekken op de lippen.

la7

Even wat pro’s en con’s op een rij;

Pro’s:

 • supermooie kleuren
 • fijne applicator
 • lang houdbaar op je lippen

Con’s:

 • voelt erg droog aan op je lippen
 • product gaat al gauw strepen op je lippen
 • barstjes op je lippen zijn al te snel zichtbaar
 • het waterproof gehalte gaat geen lunch mee
 • ontstaan korrels op je lippen doordat het opdroogt
 • bijwerken is niet fijn, gezien je de oude laag er dan eerst af moet halen

Voor mij is dit geen beautylike en dat vind ik oprecht jammer gezien de mooie kleuren. Je kan deze lippies kopen voor € 15,99 bij diverse online winkels. Wat zijn jullie ervaringen met deze liquid lipsticks van LA Splash? En hebben jullie nog tips voor mij om mijn minpunten in deze review te verminderen? Hoor het graag, de kleuren zijn echt te gek om deze lippies niet meer te gebruiken 😉

XoXo

 

 

Carlijn ter Braak

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *